Αξιοθέατα

Πηγή: https://www.visit-halkidiki.gr

 

Άγιο Όρος

Ο Άθως -ή Άγιο Όρος, όπως είναι ευρέως γνωστό- είναι η πνευματική πρωτεύουσα της Ορθοδοξίας. Το “περιβόλι της Παναγίας’ είναι ο παράδεισος της ανατολικής χερσονήσου της Χαλκιδικής. Η μοναστική πολιτεία του Αγίου Όρους είναι ο σημαντικότερος φορέας της ορθόδοξης χριστιανοσύνης, καθώς διακρίνεται για την πνευματική του υπεροχή και την μακραίωνη ιστορία του. Η θρησκευτική κοινότητα με τα μοναστήρια που μετρούν 1.000 ζωής και δράσης, τα κελιά κρυμμένα σε σπηλιές, σκαρφαλωμένα σε βράχια, τους πύργους, τους τρούλους, τα καμπαναριά, τους ύμνους της είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη είναι το πιο σημαντικό διοικητικό, πολιτιστικό και επιχειρηματικό κέντρο στη βόρεια Ελλάδα, και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα.

Μία μεσαίου μεγέθους πόλη που βρίσκεται πάνω στη Θάλασσα, με πληθυσμό πάνω από 1,1 εκατομμύρια στη μητροπολιτική της περιοχή.

Βρέχεται από το Αιγαίο Πέλαγος, σε απόσταση μιας ώρας από τον Όλυμπο και μισής ώρας από υπέροχες παραλίες, με μια σύντομη πτήση από τις πρωτεύουσες των χωρών της Βαλκανικής, της Μεσογείου και όλης της Ευρώπης.

Πηγή: thessaloniki.gr
Πηγή: [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Αμμουλιανή / Γαϊδουρονήσια

Καταγάλανα νερά με λευκή άμμο, σπίτια με μικρούς ολάνθιστους κήπους συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό, που μοιάζει ιδανικό για χαλάρωση. Το μοναδικό κατοικημένο νησάκι της Χαλκιδικής -Ενας μικροσκοπικός παράδεισος με ζαφειρένιες παραλίες και φρέσκο ψάρι. Η πρόσβαση γίνεται ακτοπλοϊκώς, μέσω του λιμανιού της Τρυπητής. Το ferry boat θα σας μεταφέρει εκεί σε μόλις 15 λεπτά. Με δικό σας σκάφος ή νοικιάζοντας βάρκα από την Ουρανούπολη, μπορείτε να επισκεφτείτε και τα μαγευτικά Γαϊδουρονήσια.

Στάγειρα / Άλσος Αριστοτέλη

Ο σημαντικότερος ιστορικός χώρος της Χαλκιδικής, τα αρχαία Στάγειρα, βρίσκονται στη χερσόνησο Λιοτόπι, δίπλα στη σημερινή Ολυμπιάδα. Η περιήγηση είναι πραγματική απόλαυση. Αν μάλιστα θέλετε να τα δείτε όλα να ξέρετε πως θα χρειαστείτε τουλάχιστον 2 με 3 ώρες και μην παραλείψετε το παραλιακό μονοπάτι το οποίο είναι υπέροχο.

Πηγή: www.dimosaristoteli.gr

Καταρράκτες Βαρβάρας

Οι καταρράκτες της Βαρβάρας βρίσκονται ανάμεσα στα χωριά της Βαρβάρας και της Ολυμπιάδας σε ένα δάσος γεμάτο ιτάμους. Το πανέμορφο τοπίο αξίζει την επίσκεψή σας! Τόσο η τοποθεσία όσο και η αίσθηση ηρεμίας, γαλήνης και επαφής με το φυσικό στοιχείο σε κάνουν να νομίζεις ότι ανακάλυψες ένα κομμάτι του επι γης παραδείσου.

Πηγή: https://www.visit-halkidiki.gr